Sretan rođendan 9a5BDD.com!

Napisao 9a9ss dana 16. rujna 2008. – 21:40

U subotu 13. rujna 2008., taman u vrijeme održavanja jubilarnog desetog Zagreb Radio Festa, navršila je ova moja i vaša web-stranica svoju prvu godinu. I želim joj svu sreću i da nam u bespućima nula i jedinica potraje što duže! Primjetili ste, ne sumnjam, da je od zadnjeg članka prošlo podosta vremena. Razlog tome su ponajprije fakultetske obveze kojima sam bio zatpan. A nažalost bit ću i ovu sljedeću akademsku godinu. Vrijeme je da konačno diplomiram pa će zbog toga hobi biti stavljen u drugi plan. No nastojat ću osvježiti galeriju s novim fotografijama. Tu prije svega mislim na fotke sa Hamfesta u Kraljevici koji je bio još u travnju, zatim imam nekoliko slikica Kenwooda TS-450S u paketu s Diamondovom CP-6 antenicom, a bit će i fotografija s ovogodišnjeg 10. Zagreb Radio Festa 2008. Također, planiram objaviti i prezentaciju o Logbooku of the World (LoTW), a nadam se i seriju članaka o tom novom čudu koje nama hamletima ubrzava potvrđivanje novih entiteta.
Moram se pohvaliti da sam preko ljeta uspio odraditi 341 QSO i upravo preko LoTW-a potvrditi njih 39, a u entitetima to izgleda ovako: 63 odrađena, 22 potvrđena. Za početnika i više nego dobro. I solidno sam odradio IOTA natjecanje osvojivši tek oko 68000 bodova što je jako malo ali meni je cilj bio odraditi što više veza s različitim entitetima, a tu sam nešto ipak napravio.
Za kraj malo statistike o posjećenosti 9a5BDD.com radioamaterskog website-a. Kroz proteklu godinu stranicu je posjetilo više od 4200 posjetitelja, sa 10600 pregleda stranica. U prosjeku posjetitelji se zadrže nešto više od dvije minute, a najviše ih dolazi naravno iz Hrvatske, zatim Bosne i Hercegovine, Srbije pa Slovenije. Najposjećenije stranice su redom: početna, galerija, o meni, ispitna pitanja, linkovi, faq, itd. Također, moram se pohvaliti da su sva četiri predavanja o bežičnim mrežama u pdf formatu sa stranice preuzeta ukupno skoro 3200 puta!!!

P.S. Ovo je jubilarni 100-ti članak. Weeeee!

Tagovi: ,

 1. 2 komentara na “Sretan rođendan 9a5BDD.com!”

 2. Komentirao 9a6jrz dana ruj 16, 2008 | Odgovori

  Sretna godišnjica i još puno godišnjica.
  Dobro je da znaš svoje prioritete 🙂

  73 de 9a6jrz

 3. Komentirao 9a5bdd dana ruj 17, 2008 | Odgovori

  Hvala na dobrim željama Zorane! Nemoj ni ti odustajat 😉

Ispričavam se ali unos nije dopušteno komentirati.O 9a9SS.com

Dobrodošli na 9a9SS.com! Ja sam Ivan Palčić, diplomirani pravnik, koji slobodno vrijeme voli provoditi na radiovalovima u razgovoru s radioamaterima diljem svijeta. Radioamaterski ispit za A razred položio sam u lipnju 2005. godine. Ponosni sam član Hrvatskog radioamaterskog saveza i Radiokluba Zagreb 9a1ADE. Također, član sam European Phase Shift Keying Club-a #2829. i Croatian Digital Group-e #011. Prva pozivna oznaka bila mi je 9a5BDD. Od radio uređaja najčešće koristim Yaesu FT-857d u kombinaciji s odličnom malom Buddipole antenom iz kućne radinosti. Više...